Om os og sardinerne

Hvorfor sardiner.dk

Når du har fundet butikken her, er det formentlig fordi du - ligesom jeg - ved at sardiner på alle måder er en fantastisk spise.

 

Du har sikkert oplevet dem på rejser i Sydeuropa - både friskfangede grillede eller dybstegte på en frokostrestaurant på havnefronten, og i alle prisklasser på dåse i de lokale butikker… og så er du kommet hjem til Danmark og har erkendt, at udvalget er småt og kvaliteten svingende fra industriel og ringe til ganske hæderlig - sidstnævnte ofte repræsenteret af nogle af de kendte portugisiske mærker.

 

Det satte jeg mig for at gøre noget ved, og igennem de sidste par år har jeg været på en omfattende smagsjagt, for ganske enkelt at finde de allerfineste sardiner i Europa, og bringe dem til Danmark og nu til dig her på sardiner.dk.

 

Sardina Pilchardus Se https://fiskeguiden.wwf.dk/species/sardina-pilchardus/


Direkte import fra producenterne

Vi importerer alle vores produkter direkte fra de tre berømmede producenter, Conserverie La Quiberonnaise og Rödel & Fils Frères begge fra Bretagne og Conservas Artesanas La Brújula fra Galicien, fordi netop de tre repræsenterer det ypperste, deres regioners traditioner og meget strenge krav til kvalitet kan frembringe.

 

Gennem den direkte kontakt med producenterne sikrer vi, at vores lager her på Frederiksborg Slot altid er fyldt med kun de bedste af de bedste sardiner, så du altid både nemt, hurtigt og sikkert kan vælge lige præcis den fantastiske smagsoplevelse, vi skal levere hjem til dig. 

 

CONSERVARIE LA QUIBERONNAISE har siden 1921 forædlet de friskfangede sardiner i den lille havneby “Quiberon” ved atlanterhavskysten i Bretagne. Den dag i dag er det stadig grundlæggeren Madame Henriette Jourdans opskrifter der danner grundlag for produktionen af de klassiske varianter, imens mere moderne varianter med eksempelvis tang, salturt eller Habanero chili med tiden har tjent sin ret til at indgå i det eksklusive selskab.

Alle sardinerne fra Conserverie La Quiberonnaise bærer betegnelsen SARDINES MILLÈSIMÈES (årgangssardiner), hvilket vil sige, at de lever op til de strengeste krav om bæredygtig fangst, friske råvarer af den fineste kvalitet og traditionel produktion ved håndkraft - noget der tydeligt kan både ses og smages uanset hvilken variant du vælger. 

RÔDEL & FILS FRÈRES er blandt verdens allerførste konservesproducenter og har siden 1824 produceret nogle af de absolut fineste gourmetsardiner, fanget langs den bretonske atlanterhavskyst, og håndlavet - straks efter landingen af de friske fisk - på Rödels traditionelle konservesfabrik i Bretagne. 

Her er der tale om historie på dåse, århundreder gamle opskrifter fra en producent hvis grundlægger Charles D. Rödel der, som ansat hos selveste opfinderen af konserves Nicolas Appert, var med til at udvikle og levere de første konservesprodukter til Napoleons hær og flåde. 

Snart efter udviklede Rödel sig til at blive den kræsne adels og diplomatiets foretrukne leverandør af friskt konserveret fisk i en tid uden køleskabe, og med det opstod traditionen for de kompromisløse gourmetprodukter vi stadig finder i deres dåser i dag - og som du nu har fået direkte adgang til her hos os.   

CONSERVAS LA BRÚJULA er en forholdsvis ny producent, grundlagt i 1999, men netop med det formål at bevare de traditionelle galiciske opskrifter og bæredygtige fangstmetoder og udelukkende tilbyde kompromisløse kvalitetsprodukter indenfor fiskekonserves. 

Deres flagskib er SARDINILLAS DO XEITO, som er en betegnelse, der kun gives til sardiner, der er fanget fra helt små både med gammeldags små skånsomme net langs Atlanterhavskysten ud for havnebyen Rianxo i Galicien, og kun i juli-august, hvor fisken er i højsæson. 

Sardinillas Do Xeito er en udsøgt Galicisk delikatesse, håndlavet og sorteret efter størrelse med op til 25 af de fineste små sardiner i en enkelt dåse med 130 gram.


 

Jeg udelukker ikke, at der med tiden kan komme sardiner fra andre producenter i udvalget – også fra andre lande – men barren er sat højt, og den synes jeg bestemt ikke, der er grund til at gå på kompromis med.

 

Velbekomme

Jakob Volmer