Om os og sardinerne

Hvorfor sardiner.dk

Når du har fundet butikken her, er det formentlig fordi du - ligesom jeg - ved at sardiner på alle måder er en fantastisk spise.

 

Du har sikkert oplevet dem på rejser i Sydeuropa - både friskfangede grillede eller dybstegte på en frokostrestaurant på havnefronten, og i alle prisklasser på dåse i de lokale butikker… og så er du kommet hjem til Danmark og har erkendt, at udvalget er småt og kvaliteten svingende fra industriel og ringe til ganske hæderlig - sidstnævnte ofte repræsenteret af nogle af de kendte portugisiske mærker.

 

Det satte jeg mig for at gøre noget ved, og igennem de sidste par år har jeg været på en omfattende smagsjagt, for ganske enkelt at finde de allerfineste sardiner i Europa, og bringe dem til Danmark og nu til dig her på sardiner.dk.

 

Sardina Pilchardus Se https://fiskeguiden.wwf.dk/species/sardina-pilchardus/


Direkte import fra producenterne

Vi importerer alle vores produkter direkte fra de to berømmede producenter, La Quiberonnaise i Bretagne og La Brújula i Galicien, fordi netop de to repræsenterer det ypperste, deres regioners traditioner og meget strenge krav til kvalitet kan frembringe.

 

Gennem den direkte kontakt med producenterne sikrer vi, at vores lager her på Frederiksborg Slot altid er fyldt med kun de bedste af de bedste sardiner, så du altid både nemt, hurtigt og sikkert kan vælge lige præcis den fantastiske smagsoplevelse, vi skal levere hjem til dig. 

 


 

Vores franske sardiner er fra CONSERVARIE LA QUIBERONNAISE, der siden 1921 har forædlet de friskfangede sardiner i den lille havneby “Quiberon” ved atlanterhavskysten i Bretagne.

 

Alle sardinerne fra Conserverie La Quiberonnaise bærer betegnelsen SARDINES MILLÈSIMÈES (årgangssardiner), hvilket vil sige, at de lever op til de strengeste krav om bæredygtig fangst, friske råvarer af den fineste kvalitet og traditionel produktion ved håndkraft - noget der tydeligt kan både ses og smages uanset hvilken variant du vælger. 

 

Du kan læse mere om de strenge kvalitetskrav og traditioner bag Sardines Millésimées her.


Vores Spanske sardiner er fra CONSERVAS LA BRÚJULA, som er en forholdsvis ny producent, grundlagt i 1999, men netop med det formål at bevare de traditionelle galiciske opskrifter og bæredygtige fangstmetoder og udelukkende tilbyde kompromisløse kvalitetsprodukter indenfor fiskekonserves. 

 

Deres flagskib er SARDINILLAS DO XEITO, som er en betegnelse, der kun gives til sardiner, der er fanget fra helt små både med gammeldags små skånsomme net langs Atlanterhavskysten ud for havnebyen Rianxo i Galicien, og kun i juli-august, hvor fisken er i højsæson. 

Sardinillas Do Xeito er en udsøgt Galicisk delikatesse, håndlavet og sorteret efter størrelse med helt op til 25 af de fineste små sardiner i en enkelt dåse.

 

Du kan læse mere om de strenge kvalitetskrav og traditioner bag Sardinas Do Xeido her.


 

Jeg udelukker ikke, at der med tiden kan komme sardiner fra andre producenter i udvalget – også fra andre lande – men barren er sat højt, og den synes jeg bestemt ikke, der er grund til at gå på kompromis med.

 

Velbekomme

Jakob Volmer